Lisa Stublić

INTERVJU – LISA STUBLIĆ

M&M: Lisa reci nam što te navelo da dođeš iz Amerike u domovinu svoga oca, Hrvatsku?

LISA: Pa moj otac je iz Siska, iz sela Stari Brod. Živjela sam u New Yorku i osjetila sam želju za promjenom okoline. Željela sam naučiti jezik svojih predaka,a i mislila sam da će mi dobro doći iskustvo života izvan SAD-a.

M&M: Kada si došla u Hrvatsku i jesi li i prije posjećivala Hrvatsku ?

LISA: Došla sam 22. siječnja 2008. godine, dolazila sam i prije na odmor sa svojim roditeljima za vrijeme ljetnih godišnjih odmora.(3 puta)

M&M: Prošlu sezonu si bila u Dinamo-Zrinjevcu, što te navelo da nam se pridružiš u Zagreb-Ulixu?

LISA: Željela sam se osjećati dijelom tima, što u Dinamu nisam imala priliku. Htjela sam kontrolu nad mojom karijerom i nastupima. Željela sam da ne moram pod svaku cijenu trčati za klub, a u mojem sada već bivšem klubu sam morala trčati „sve za klub“.
Ja se kao atletičarka nisam u tome vidjela. Naša se mišljenja nisu našla na istoj valnoj dužini. Mislim da sam prelaskom u svoj novi klub, iz onog malo što sam do sada vidjela i osjetila, došla u sredinu u kojoj ću i ja imati „pravo glasa“.
Osjećam se sretnijom na treningu zato što se u timu osjeti obiteljsko ozračje, a to me jako veseli i ispunjava.

M&M: Reci nam nešto o svom novom treneru Slavku Petroviću?

LISA: Do sada sam njime jako zadovoljna. On je otvoren za nove ideje. Željan je učenja od stručnjaka izvan Hrvatske, jer samo se znanjem i prihvaćanjem novih i boljih ideja postiže napredak u rezultatu.
Mojom prošlom sezonom sam bila razočarana jer sam trenirala jače nego ikad i trčala svoje najsporije rezultate na 3000m zapreke i 10000 m. Sadašnjim treningom, kod mog novog trenera sam zadovoljna jer treniram lakše nego prije. Ne napreduje se uvijek ako treniraš sve jače i jače, jer „jače ne znači uvijek i bolje“. To moj novi trener zna i primjenjuje u mom trenažnom procesu, jer odmor je bitan koliko i trening.

M&M: Što planiraš trčati u sljedećoj sezoni?

LISA: Fokusirat ću se na 3000 zapreke i kros što sam dogovorila sa Slavekom i prema tome ćemo prilagodit plan treninga za sljedeću sezonu. Nadam se osobnom rekordu i vjerujem da treniram pametnije.

M&M: Sada će mo prijeći na pitanje izvan atletike. Imaš dosta stvari kojima se baviš osim trčanjem ,reci nam nešto o tom dijelu svog života?

LISA: Volim čitati knjige, posebno knjige Milana Kundere. Pišem poeziju. Kad smo kod toga objavljena mi je knjiga poezije koju možete kupiti preko interneta pa stoga „NAVALITE“!
Završila sam fakultet Columbia University koji je 8. fakultet po kvaliteti u cijeloj Americi, smjer glazbena teorija. Sviram flautu, violinu i klavir. Volim kavu koju pijem 5-6 šalica dnevno, ali dobra je stvar šta sam sad zapravo smanjila unos kave, jer sam u New Yorku pila 10-12 šalica dnevno.

M&M: Imamo informacije da se neki Hrvat petlja oko tebe.Možeš li nam potvrditi tu informaciju?!?

LISA: Koji Hrvat? No comment!!!

M&M: S obzirom da nam uskraćuješ informacije vezane za osobni život , vidimo da upravo sada dok razgovaramo , pleteš nešto. Što?

LISA: Pletem deku jer dolazi zima, s obzirom da volim plesti primila sam se posla. To me opušta nakon napornog dana i bolje je nego gledanje tv-a!

M&M: Lisa hvala ti na intervjuu, sad znamo da ćemo u skoroj budućnosti imati još jednog člana više u Press clubu s obzirom da voliš pisati, zato pripremi se !!!komentiraj