Marko Šebalj

U prijelaznom roku bitno smo se pojačali i u bacačkim disciplinama. Predstavljamo Marka, prvog “diskaša” kluba, s kojim smo dobili ne samo bacača već i karakter i čestitost. Vrativši ga sportu preuzeli smo i odgovornost da ne ode s gorčinom i neispunjenim ambicijama već naprotiv: da ostvari svoje sportske ciljeve i dugoročno doprinese afirmaciji atletike i kao dužnosnik.

Press Club: Marko, odakle ti!?

Marko: Rođen sam u Zagrebu (18.12.1980), a djetinjstvo i ranu mladost sam proveo u Vinkovcima. Apsolvent sam pravnoga fakulteta i pred akademskom titulom pravnika. Mogu reći da mi je u mnogočemu pomoglo bavljenje sportom. Recimo u organizaciji vremena, građenju odgovornosti, ustrajnosti…

PC: Zašto baš disk i kako je napredovala tvoja sportska karijera?

Marko: Kao sin tadašnjeg reprezentativca Jugoslavije dr.Ivana Šebalja (osobni rekord 55,70m, op.a.), u ranoj mladosti sam se počeo baviti bacanjem diska. Sa nekih 12 ili 13 godina nastupio sam u kategoriji kadeta na svom prvom natjecanju u Osijeku i postigao najbolji rezultat natjecanja. Nakon brojnih uspjeha u mlađim kategorijama, kao reprezentativac sam osvojio i drugo mjesto na igrama mladih u Caorleu te ostvario normu za Olimpijadu mladih u Moskvi.
Sa 18 godina dolazim u Zagreb gdje se nastavlja moja atletska karijera, prvo kod trenera Ivančića, a zatim kod današnjeg trenera i čovjeka kojeg nadasve poštujem – Dražena Prskala (osobni rekord 59,88m, op.a.) nekada najboljeg bacača diska u RH. Godine 2007. postajem reprezentativac u seniorskoj konkurenciji te na KUPU EUROPE u Zenici osvajam peto mjesto. Dvije sam godine na momčadskom prvenstvu Hrvatske osvajao prva mjesta, jednom bio viceprvak, a već dugi niz godina nalazim se u samom vrhu hrvatskoga diska. Moj osobni rekord je 54,34m što je 2007. ujedno bio i treći rezultat sezone u Hrvatskoj.

PC: U godinama najveće zrelosti si prestao trenirati, pauzirao si godinu dana i odlučio se za nas…?

Marko: U pitanju je i odgovor! Zagreb-Ulix je moj novi klub u kojeg sam došao kao sportaš željan daljnjeg napretka. Ne želim se osvrtati i vraćati u povijest. Interesira me klub za kojeg vidim da želi podići hrvatsku atletiku na jedan novi, viši nivo.
Nadam se da ću ostvariti svoje osobne ciljeve, da ću pomoći Zagreb-Ulixu u promociji i borbi za uspjehe na momčadskom i drugim natjecanjima, ali i van njih.

Dobro nam došao Marko. Otkrit ćemo što ti od sveg srca želimo – da preuzmeš obiteljski rekord u bacanju diska!
Već vidimo kako ulaziš u krug za bacanje diska, a ZUBoysi puštaju

“…Poštujem svakog al se nikoga ne bojim,
Osim dragog Boga jer je razlog što postojim…komentiraj